klientudtalelser

Camilla 28 år, PCOS

Jeg har siden jeg gik i puberteten haft problemer med vægten, haft uren hud og grim hårvækst på overlæbe og mave. Min menstruation har aldrig været regelmæssig og jeg har haft mange humørsvingninger. Det blev dog bedre da jeg begyndte på p-piller efter min læge havde sagt, at jeg har PCOS.

 

Men vægten steg fortsat og den urene hud og hårvæksten ændrede sig ikke rigtig. Jeg fandt DiætistCentret, som ved noget om mad og PCOS. Diætisten forklarede mig, hvilken mad jeg må spise. Den meste mad må man gerne spise når man har PCOS, men jeg har lært, at noget påvirker mine hormoner mere end andet og at noget må jeg kun spise meget små mængder.

 

Jeg fik en kostplan lavet helt til mig, så jeg også kan undgå at spise det jeg ikke kan lide. Efter nogle måneder kunne jeg mærke tydeligt forskel. Min hud blev pænere og jeg behøver ikke at vokse min overlæbe helt så tit nu. Og så har jeg tabt mig 24 kilo på et halvt år. Jeg er meget glad for den hjælp jeg har fået hos DiætistCentret.

Dorthe 52 år, Low FODMAP diet

Jeg har hele mit liv levet med mavesmerter, luft i maven og meget ofte diarré. Jeg har været til lægen adskillige gange og der fået at vide, at jeg intet fejler. Jeg er blevet anbefalet at spise flere fibre bl.a. gennem rudbrød og grove kornprodukter, men intet har hjulpet.

 

I perioder har det været så galt, at jeg måtte stige af bussen og finde et toilet for ikke at få et uheld på vej på arbejde. Andre gange har jeg meldt mig syg, fordi jeg rendte på toilettet konstant. Jeg har også ofte meldt fra til arrangementer med veninder om aftenen, fordi smerterne har været for slemme.

 

Hos DiætistCentret blev jeg introduceret til Low FODMAP diet. Jeg fik udarbejdet en kostplan og fik al den viden med mig jeg skulle bruge for at komme i gang med diæten. Efter allerede 2 uger oplevede jeg en markant forskel. Jeg havde færre smerter om aftenen og min diarré aftog. Efter en måneds tid følte jeg mig som et helt nyt menneske. DiætistCentret hjalp mig også med at afprøve FODMAP-holdige fødevarer på en sådan måde, at jeg nu ved hvad min mave kan tåle og hvad jeg helt skal holde mig fra.

Magnus 71 år, Mave-tarmproblemer og overvægt

Jeg kontaktede i første omgang DiætistCentret fordi jeg gerne ville tabe mig. Jeg havde ikke gået hos DiætistCentret ret længe før jeg desværre fik konstateret tyktarmskræft. Jeg fik fjernet noget af min tyktarm og i den forbindelse hjalp min diætist hos DiætistCentret mig med, hvad jeg kunne spise efter operationen. Lægerne havde også konstateret, at jeg havde divertikler i min tyktarm og disse kræver også en speciel kost, som min diætist hjalp mig med.

 

Jeg har følt mig meget tryg og godt behandlet i hele mit forløb hos DiætistCentret gennem de tre år, hvor jeg har gået der. Nu er jeg rask, føler mig godt tilpas med det jeg spiser og har tabt mig fra 127kg til 96 kg. Jeg er ikke i tvivl om, at den hjælp jeg har fået hos DiætistCentret har givet mig flere år at leve i og et meget større overskud i min hverdag. Jeg kommer nemmere rundt og bliver ikke lige så hurtigt træt som tidligere.

Michelle 31 år, vægttab og sport

Jeg har så længe jeg kan huske været overvægtig. Da jeg skulle i gang med mit afsluttende speciale på min uddannelse og selv kunne planlægge min tid, besluttede jeg mig for at gøre noget ved min livsstil inden jeg skulle i gang på arbejdsmarkedet.

Jeg begyndte hos DiætistCentret, hvor jeg fik udarbejdet en kostplan, som tog højde for min hverdag – også at jeg har en sød tand.

Da jeg begyndte hos DiætistCentret dyrkede jeg ikke nogen motion, men besluttede at jeg ville i gang med at løbe. Jeg begyndte i det små og løb 2 kilometer en gang om ugen. Hen ad vejen øgede jeg til to gange om ugen herefter tre gange om ugen. Jeg øgende også stille og roligt distancen på mine løbeture.

I takt med, at jeg blev mere aktiv justerede min diætist min kostplan, så jeg hele tiden fik hvad jeg havde brug for, men samtidig kunne tabe mig på en sund måde. Da jeg efter lidt over et år afleverede mit speciale, var jeg gået fra 116 kg til 62 kg og det var blevet en vane for mig at løbe 15 km 3 gange om ugen. Jeg kunne tydeligt mærke hvad både kostændringer og motion gjorde for min koncentration, præstation og mit overskud under specialeprocessen og min nye livsstil er kommet for at blive. Der er den dag i dag stadig plads til at spise det, som jeg før havde tænkt var forbudt og jeg holder mit vægttab her 3 år efter.

Vi er klar til at hjælpe dig til et sundere liv

Scroll til toppen

COVID-19

Hvis du er syg, viser tegn på influenza, har hovedpine, feber, ondt i halsen, tør hoste eller luftvejsinfektion i dagene op til din konsultation, må du ikke møde op i DiætistCentret. Din konsultation kan i stedet gennemføres via video eller telefon.

Ønsker du af anden årsag ikke at møde op i DiætistCentrer, har du ligeledes mulighed for konsultation via video eller telefon. Du skal blot skrive, at du ønsker onlinekonsultation, i beskedfeltet når du booker din konsultation.

Hvis du er syg, viser tegn på influenza, har hovedpine, feber, ondt i halsen, tør hoste eller luftvejsinfektion i dagene op til din konsultation, må du ikke møde op i DiætistCentret. Din konsultation kan i stedet gennemføres via video eller telefon. Læs mere i bunden på booking siden